Voor wie het verleden omarmt

Genealogie Martens 1949

Martens generatie VI

Deze pagina volgt de lijn van Joop Martens en Bep Cuijpers geboren in Boxmeer. Zij kregen twee kinderen: Marion en René. De familie woonde aan de Wezenlaan tegenover het Goffertpark. De moeder van Bep kwam uit Groot Linden en was een Hoenselaars. Lees voor meer deze familie onder het stamboek: Stamboek Hoenselaars en de voorouders: Stamboek Van Gelre.

Marion † trouwde met hagenees Dick Lelieveld en zij kregen een zoon Mark en de tweeling dochters: Joyce en Jolanda. Sinds hun trouwen wonen zij allen in Voorschoten.

Martens 1954.jpg

René trouwde met Delia Peters uit Hatert. Zij kregen drie kinderen zoals hiernaast beschreven. Na de Lankforst en Afferden Limburg wonen zij al vele jaren in de Weezenhof te Nijmegen.

In de winter al vele jaren enthousiast skileraar. Foto in See  Paznauntal, waar wij in Kappl en Ischgl veel geweldige jaren hebben verbleven.

See Ski-12.jpg

******************

FRIDEN logo.jpg

FRIDEN ooit een unieke
fabriek en opleidings
instituut in Nijmegen

FRIDEN was voor mij persoonlijk een belangrijke organisatie, omdat zij mij de start voor mijn beroepskeuze en verdere carriere vorm hebben gegeven.

Na mijn middelbare school HBS-A en NSV had ik nog geen idee hoe verder met mijn studie. Mijn eerste keuze was de studie Weg- en Waterbouw aan de HTS in Arnhem, lekker later in de openlucht bruggen bouwen. Helaas na een jaar studeren een illusie armer, 10 jaar op kantoor achter de tekentafel staan zag ik niet zitten. Stoppen dus met een 1ste studieschuld van 1.200,- gulden.

Toen maar een jaartje (sep 1969-jun 1970) voor bruto 545,= gulden parttime werken en boekhouden & accountancy studeren aan de Erasmus Universiteit. Bij FRIDEN Rotterdam kreeg ik een kans als trainee programmeur via vrienden van mijn ouders. Hij was directeur van het FRIDEN opleidingscentrum in het voormalig hotel Groot Berg en Dal, waar nu de gelijknamige ouderen serviceflats staan. Tijdens mijn schooltijd bracht ik al vaker daar wat tijd door en mocht wat experimenteren met de toenmalige rekenmachines en voorlopers van de 5005 computyper.

5005.jpg

Lees verder hoe ik mijn ICT Informatie Technologie carriere heb kunnen effectueren.

FRIDEN Nijmegen 1969-1970 1.3 220527

Wapen Martens.jpgHet familiewapen Martens is een zogenaamd burgerwapen.

Linkerschild: Franse lelies van Martens, een Hugenoten officier met daaronder het wapen van Glatz van mijn oma, moeder van mijn vader, uit het Zwarte Woud Duitsland.

Rechterschild: Wapen van Gelre met daaronder wapen van Hoenselaars uit het Overkwartier, van mijn moederszijde uit het voormalige NederDuitse gebied rondom Geldern.

Op de helm de rechter leeuw uit het wapen van Nijmegen.

Onze leus: Geniet en wees oprecht.

Martens generatie VII

Deze generatie bestaat uit drie kinderen en acht kleinkinderen. Om privacy redenen niet meer openbaar.

******************

2016 BurgersZoo.jpg

Anno 2016 Burgers Zoo

 Lees verder over de voorouders

Stamboom Martens vanaf 1759

 Reinerus (Rein) Martens
zijn zonen

Johannes Martens

 Henricus Martens

 Jacob Martens

 zoon van Johannes

Johannes Martens
en zijn broer

Theodorus Donatus Martens
zijn zoon

Theodorus Bernardus Martens
zijn zoon

 Johannus Theodorus Martinus Martens

 Lees meer Stamboom Martens

 Deze familie is voor zover bekend altijd een ondernemerde familie geweest. Van zelfstandige akkerbouwers tot heden ondernemingen in de ICT Informatica & Communicatie Technologie.

Zie de begin jaren van nu opa René Martens en zijn start in de informatica met FRIDEN en DEC Digital Equipment Corporation.

FRIDEN Nijmegen 1969-1970 1.3 170730.pdf

 **************


genealogie-rene-martens.nl Expanded Navigation


×

genealogie-rene-martens.nl Site Map


×

Menu Sign In